Музикално-поетична вечер с Наталия Георгиева

Наталия Георгиева е автор на стихосбирките „Мисъл в пет минути самота“ издадена през 2021 г . от издателство „ Либра Скорп и „Думи от коприва“, издадена през 2023 г. от издателство „Изида“. Наталия Георгиева има публикувани произведения в Алманах „Мостове“ 2021 г. – Ловеч, младежки литературен вестник „Музи в залива“.

Родена е и израстнала в град Ловеч. Пише както поезия, така и проза. Има участие в литературни конкурси. Започва да пише още по време на тинейджърските си години, вдъхновена от първите си любовни трепети и несподелената любов, показвайки слабостта си към поезията. Стихотворенията й проследяват вътрешния свят на човека и разкриват сложни мисли и усещания, носейки необичайна дълбочина на преживяване за читателя.

Първи стъпки в музиката Наталия прави по време на следването си в гр. Варна под ръководството на Маестро Иван Кръстев – участие в благатворителен концерт “ Благодаря и предай нататък“ и др. Има самостоятелни сценични изяви на клубна сцена свързани с поезията и музиката в различни градове от страната и участва в благотворителни инициативи като благотворителен базар за бездомничета в гр. Бургас “Лапички в действие“ и кампания за набиране на средства за жените жертва на домашно насилие към фондация B cause.

В момента Наталия Георгиева изучава акустична китара и вокална техника в Bird Road Studios. В репертоара й са включени популярни български и чуждестранни песни. Очаквайте кавъри на Михаела Филева, Михаела Маринова, Camila Cabello и др.

Стиховете на Наталия в първата й поетична книга „Мисъл в пет минути самота“ са част от духовните й търсения. Те приличат на клокочещ вулкан, който се усмирява единствено в петте минути самота, когато душата е разголена.

Някои от стихотворенията събрани в „Думи от коприва“ имат свой собствен дух-израз на правото на индивида да бъде свободен в своето съществуване. Именно тази бохемска гледна точка за човека и неговото нестандартно съществуване подчертава индивидуалността на стихосбирката.