Симона Илова с „Не мога да разбера“

Специална награда за ангажираща / социална тема

🎤 Симона Илова с „Не мога да разбера“

📝🎵🎼 Текст, музика и аранжимент: Симона Илова

💃 За Симона Илова:

Аз съм Симона Илова. От град Перник. Изкуството винаги е било част от мен. Занимавам се с музика от ранна детска възраст. Стартирала съм музикалния си път с народно пеене в ансамбъл, пяла съм във вокална формация (поп, рок, българска естрада) и след това, няколко години, бях част от рок група. В последната година имам повече изяви из симпатичните софийски барчета. Сега съм в лека пауза. В момента съм графичен дизайнер, който в сърцето си е човек, който гори и за музиката. Мечтая тя да бъде по-голяма част от ежедневието ми.

❤️ Какво те вдъхнови да напишеш „Не мога да разбера“?

Една вечер седнах и се замислих, че някак не мога да разбера защо някои хора се опитват да смачкат мечтите ти и да ти кажат, че това което искаш е невъзможно да се случи или ти е твърде късно да ти се случи… Замислих се как това е проблем на някои от възрастните, които често потъпкват, осъзнавайки или не, мечтите и желанията на децата / си. Знам, че често те си мислят, че е за добро. Това обаче може да бъде пагубно за едно дете и не само.

❤️ Какво е посланието на песента?

Това е една история за пътят към себе си. Борбата с хората, които не вярват в нас. Песен за детето в нас, което трябва да хванем за ръка, да се погрижим за него и да го съхраним. За мислите в главите ни, които си играят с нас… Пътят от „Не мога“ към „Мога“. Няма нищо страшно в това, човек да отчупи парче от най-голямата си мечта.