Христина Георгиева и Георги Георгиев с „Късометражна любов“

Специална награда за вокално изпълнение

🎤 Христина Георгиева и Георги Георгиев с „Късометражна любов“

📝 Текст: Христина Георгиева

🎵🎼 Музика и аранжимент: Георги Георгиев

Акомпаниращи изпълнители: Станислав Крумов

💃 За Христина Георгиева

Авторът на текста на песента и изпълнител, Христина Георгиева, e по професия адвокат и хоноруван асистент, а по образование – доктор по право на Интелектуалната собственост.

Христина е автор на първото в България цялостно монографично изследване по темата „Правна закрила на видео и електронните игри като обекти на интелектуалната собственост“, издадено от издателство „Сиела“ през януари 2022г., ISBN: 978-954-28-3779-4.

Стихотворения на Христина са одобрени за публикуване в Алманах на новата българска литература – Поезия 2022 г. Стихотворението „Твоето фюжън момиче“ печели и наградата на публиката в Национална литературна награда „Бианка Габровска“, 2022 г.

По стихове на Христина е създадена дигиталната танцова миниатюра „ФЮЖЪН“, финансирана от Национален студентски дом и Фондация „Лъчезар Цоцорков“ като

част от категория „Дигиталната поезия“ на платформа Digital Art Culture.

Христина е в процес на издаване на първата си авторска стихосбирка, озаглавена „Симфорния на разминаването“.

🕺За Георги Георгиев

Роден в гр. Кюстендил. Завършил е психология в СУ „ Св. Климент Охридски“, но професионалната му реализация е в сферата на продажбите. Като ученик е изучавал класическа китара и музиката остава за него едно вълнуващо хоби. Отскоро се увлича и по поезията, което го вдъхновява да съчинява мелодии.

📱Намерете ги и в техните онлайн канали:

Христина: https://www.facebook.com/hristina.georgieva.5680

Георги: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000217726992