Turn the page със „Спомен“

Четвърто място в Музикален конкурс „Жираф търси звезди“

🎤

🎤 Turn The Page със „Спомен“

📝 Текст: Димчо Дебелянов, Виктор Георгиев, Явор Георгиев

🎵Музика: Виктор Георгиев, Явор Георгиев, Борислав Борисов

🎼Аранжимент: Явор Георгиев, Виктор Георгиев, Борислав Борисов

Акомпаниращ изпълнител: Ивайло Ръженков

🎸💥 За Turn The Page:

В края на май 2023г. Turn The Page издават дебютния си албум със заглавие Destination Sky. Това се случва 6 години след създаването на групата. Албумът е изцяло мастериран в легендарното Abbey Road Studios, Англия. Момчетата имат невероятния шанс да работят с Andy Walter – топ мастеринг инженер, работил с имена като David Bowie, Coldplay, U2, The Cure, Robbie Williams и други.

Някои от песните са миксирани също там, а други в Urban House studio и IntroVerticall studio, България.

Историята на бандата започва през 2017г. под името GpoinT. Тогава са четирима, а лице е Марина Йорданова, позната от проекта Кота 0

През 2020г. печелят първо място в конкурса Next Rock Star, организиран от бар Rock´N´Rolla, гр. София с уникалния си кавър на хита To the moon and back (Savage garden) и с първата си авторска песен ,,Обичай ме!” Поради ред причини, тя така и не успява да види бял свят, чак до издаването на настоящия албум.

Текстът на ,,Обичай ме” е написан от Марина и вокалните партии са нейни. Още тогава публиката и организаторите усещат бъдещ хит. Сега песента е факт и се издава за първи път.

Групата вече е трио и се казва Turn The Page, а зад микрофона е Виктор. С новото си име и имидж групата печели второ място на традиционния рок фестивал в гр.Несебър (2022г.), а Виктор е удостоен с наградата най-добър басист.

Двамата братя в бандата (Явор и Виктор) са авторите на музиката и аранжиментите. Както те самите описват, ,,винаги се стремим към красиви и запомнящи се мелодии, примесени с усещане за епичност, дълбочина и пространство, които докосват сърцето и душата.” Двамата са повлияни от доста широка палитра от музикални стилове – от Indie, Experimental, Electric rock, през Chill-out, Fusion до World folklore.

❤️ Какво ви вдъхнови да напишете „Спомен“

Животът и творчеството на Димчо Дебелянов.

❤️ Какво е посланието на песента?

Песента е първият ни сингъл и е включена в дебютния ни албум Destination Sky (2023). Съчетаваме изконно българското (Дебелянов) със западния музикален модел (песента е и миксирана, и мастерирана в легендарните Abbey Roads Studios, UK).