Моника Каменова с „Не пее сърце“

Специалната награда на Жираф Кафе и Фондация Жираф

🎤 Моника Каменова с „Не пее сърце“

📝🎵Текст и музика: Моника Каменова

🎼 Аранжимент и продуцент: Пенчо Цочев

💃 За Моника Каменова

Казвам се Моника Каменова, на 22 години съм и съм IV курс студент по психология в Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“. Пиша и записвам песни в домашна среда и свиря на укулеле от около 3 години. Музиката винаги ми е била страст, но към момента не съм ѝ се отдавала професионално.

❤️ Какво те вдъхнови да напишеш „Не пее сърце“?

Първоначално възнамерявах да използвам друга песен за този конкурс, но когато се опитах да я запиша все не оставах доволна от резултата. Такъв беше случаят през последните няколко месеца с всеки друг мой музикален опит. Намерила се в креативен блокаж, започнах да се чудя какво се е променило и защо не мога да пиша песни както преди. Осъзнах, че съм се вглъбила в страха, че това, което създавам никога няма да бъде достатъчно добро. Обсебена от перфекционизъм, бях забравила как да се забавлявам с музиката и защо всъщност започнах да пиша песни. Песента, която реших да използвам за този конкурс е написана 6 дни преди да Ви я изпратя. С нея намерих своя път обратно към музиката. Изразява несигурността ми, както и страстта, която бях изгубила и успях да открия отново.

❤️ Какво е посланието на песента?

Въпреки, че смятам, че текста подлежи на интерпретация, основният смисъл в него е за преоткриването на нещо любимо с предишната страст към него и смелостта да твориш, без да се стремиш към перфекционизъм.